Şehit Şener Kolay Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://sehitsenerkolayaihl.meb.k12.tr
Adres : Dalyan Üniversite Mahallesi 4372 Sokak No10 Çeşme İZMİR
VİZYON : Öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka, kültürel mirasa saygıya dayanan imanlı, vicdanlı, başarılı bir nesil anlayışına katkıda bulunmak.
MİSYON : Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milli Eğitiminin amaçlarını benimseyen, Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel mirasını değerlendiren; temel değerlerimize bağlı, ailesini, vatanını, milletini, bayrağını seven ve daima yücelten; yaşanan hayatı yorumlayan, problemlere çözüm üreten, bedence ve karakterce sağlam, güvenilir bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Yabancı Dil : Arapça-İngilizce
Isınma : Kalorifer
Servis : Öğrencilerimiz Çeşme Belediyesi´nin servisleri ile okul giriş ve çıkış saatlerinde evlerinin olduğu mahalle ve köylere ücretsiz taşınmaktadır.
Ulaşım : İzmir Otogar veya Üçkuyulardan çalışan ilçe otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Yerleşim yeri 44.363 nüfuslu bir ilçedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkeze uzaklık 70 km, ilçe merkeze 5 km uzaklıkta Dalyan Üniversite Mahallesi´nde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : İlçedeki tüm liseler (özel liseler dahil 9 lise) arasında 4. sırada
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %85
Sportif Etkinlikler :